top of page

NTC SEMINARI 2024

NTC seminari dr. Ranka Rajovića

"Kako da učenje postane igra"

Osijek 26.4.2024.

Vukovar 10.5.2024.

Zadar - 17.5.2024. - popunjeno, novi termin uskoro!

Karlovac 28.5.2024.

Zagreb 29.5.2024. - popunjeno!

Zagreb 7.9.2024.

Zagreb 8.9.2024.

Sisak - uskoro

Bjelovar - uskoro

Oglas_FB.jpg

TEMA SEMINARA

Svjetski priznati stručnjak, dr. Ranko Rajović održat će seminar pod nazivom "Kako da učenje postane igra". Tijekom seminara, sudionici će dobiti uvid u fascinantne aspekte dječjeg razvoja, razumijevanje kako se razvijaju njihove vještine, kognitivni napredak te koncentracija.

Ova edukacija temelji se na NTC sustavu učenja, inovativnom programu kojeg je osmislio dr. Rajović, a verificiran je od strane ministarstva obrazovanja. Namijenjena je odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, psiholozima, sportskim djelatnicima, roditeljima te svima koji se bave razvojem djece ili planiraju postati roditelji.

Dr. Ranko Rajović će pružiti konkretne primjere i savjete kako potaknuti biološki potencijal djeteta. Tijekom seminara ćete saznati kako pomoći djeci, što je ključno za roditelje i sve koji rade s djecom, te kako prilagoditi metode rada kako bi se ubrzao proces učenja.

SADRŽAJ PREDAVANJA

Teme koje će biti spomenute u okviru predavanja

1. Razvoj mozga

2. Greške roditelja koje utječu na razvoj mozga

3. Razvojne smetnje

4. Rana stimulacija

5. Neurofiziologija učenja

6. Razvoj kreativnosti

7. Asocijativno učenje

8. Razvoj matematičko-logičkog razmišljanja

9. Misaone klasifikacije i serijacije

10. Divergentno mišljenje

11. Primjena NTC metodologije za rad kod kuće, u vrtiću ili u školi

Današnja djeca sve više se suočavaju s izazovima održavanja pažnje i koncentracije, što ukazuje na širi problem unutar generacije. Nedostatak duboke koncentracije otežava njihovo normalno učenje i razumijevanje gradiva, a dr. Rajović će nam ponuditi odgovore na naša pitanja o tome kako se može promijeniti ta situacija tijekom svog predavanja.

Na svom predavanju, dr. Rajović će objasniti što se točno događa i razloge zbog kojih djeca nailaze na teškoće u učenju. Također će podijeliti mnogo korisnih primjera, praktičnih savjeta, inovativnih i provjerenih metoda kako privući pažnju djece, bolje im prenijeti gradivo i potaknuti ljubav prema knjigama.

Predavanje je podijeljeno u tri dijela:

1. Kao što roditelji znaju, okolina se brzo mijenja, što ima brojne posljedice na razvoj djece. Također, škole se sporo prilagođavaju tim brzim promjenama okoline. Sve je više djece s razvojnim teškoćama, a dr. Rajović jasno objašnjava kako se ti problemi javljaju i kako se s njima suočiti.

2. Dosada je važna za razvoj misaonih procesa, a zajedno s nelogičnim pričama potiče maštovitost. Dr. Rajović će dati savjete o tome kako osmisliti aktivnosti i poticati djecu kroz igru. Promjene u okolini i navikama utječu na sposobnosti i mogućnosti naše djece, pa je potrebno prilagoditi sadržaj i pristup obrazovanju kako bismo maksimalno potaknuli razvoj djeteta i iskazivanje njegovog potencijala.

3. Učenje napamet predstavlja velik teret za djecu, stoga će se na predavanju istražiti alternative i druge metode učenja.

O dr. Ranku Rajoviću

Dr. Rajović autor je NTC sistema učenja koji se primjenjuje u više od 20 država Europe, a u sedam država ima akreditaciju ministarstva obrazovanja. Stručnjak je EHF-a (European Handball Federation) za neuroznanost u sportu, autor je više od 20 knjiga, priručnika i igara za cjeloviti razvoj djeteta.

Dr. Rajović specijalist je interne medicine, magistar neurofiziologije (Medicinski fakultet Novi Sad) i doktor sportskih znanosti (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš). Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i šef Katedre za neuronauke u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru.

Osnivač Mense Srbije, dugogodišnji član i predsjednik Komiteta međunarodne Mense za darovitu djecu.

Financijsku pismenost promovira
Erste d.o.o.

bottom of page