top of page

Matea Parlov Koštro pobijedila u Hannoveru i dohvatila olimpijsku normu

"Jako sam zadovoljna pobjedom i istrčanom olimpijskom normom. Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze."

Matea Parlov Koštro pobijedila je na maratonu u Hannoveru, istrčavši s 2:25:45 osobni rekord, rekord staze i normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. Aktualna europska doprvakinja ostvarila je uvjerljivu pobjedu ispred Kenijke Pauline Mutwa Thitu (2:29:25) i meksičke maratonke Risper Gesabwe (2:29:49).

Matea je sukladno taktici koju je najavio njezin trener Slavko Petrović na polovici staze imala rezultat 1:12:34, što je već bio pokazatelj da je u pravom ritmu za rezultat čak i znatno bolji od norme.

„Jako sam zadovoljna pobjedom i istrčanom olimpijskom normom. Istrčala sam i novi osobni rekord te novi rekord staze. Imala sam dva 'pace makera' koji su mi pomogli držati tempo. Stvarno sam zahvalna svima, cijelom mojem timu, sponzorima, organizatorima i svim ljudima koji su nas došli bodriti. Nakon što sam prošle godine ovdje istrčala normu za Europsko prvenstvo, a sada i ovu za Olimpijske igre, jasno je da mi je Hannover sretan grad i da mi je ovo omiljeni maraton“, rekla je vidno zadovoljna Matea po ulasku u cilj maratona.

Zadovoljan je bio i njezin trener Slavko Petrović.

„Jako smo zadovoljni utrkom. Došli smo s ciljem ispunjavanja olimpijske norme i Matea je u tome uspjela. Išla je više od minute ispod norme i skoro tri minute bolje od osobnog rekorda. Mogla je i bolje, ali vjetar je bio doista jak, naročito izvan grada. Mislim da bi mogla na nekoj drugoj utrci ići i ispod 2:24“, rekao je Petrović.

Track Name
Izjava - Matea Parlov Koštro
Izjava - Slavko Petrović

Matea Parlov Koštro do osobnog rekorda u Barceloni

Naša najbolja maratonka je bila najbrža europska atletičarka na jakom polumaratonu u Barceloni

Matea Parlov Koštro zauzela je sedmo mjesto na jakom polumaratonu u Barceloni. Najbolja hrvatska maratonka je sa 1:09:53 postavila osobni rekord u ovoj disciplini, što je odlična najava za skorašnji maraton u Hannoveru na kojem će loviti olimpijsku normu.

Pobijedila je Kenijka Irine Jepchumba Kimais sa 1:04:37, ispred sunarodnjakinja Joyciline Jepkosgei (1:04:46) i Catherine Reline Amanang'Ol (1:05:39).

„Jako sam zadovoljna ovom utrkom jer mi je to bio prvi jači polumaraton od 2019. godine. Odličan je to rezultat s obzirom na to da mi je glavni cilj maraton u Hannoveru. Staza u Barceloni je dosta valovita, a cijelo vrijeme utrke nas je ometao i vjetar. Konkurencija je bila uistinu jaka jer je organizatorima bilo jako stalo dovesti sve najbolje afričke trkačice. Bile su tu i Jepkoskei, koja je pobjednica i Njujorškog i Londonskog maratona, čuvena Etiopljanka Genzebe Dibaba i mnoge druge sjajne dugoprugašice“, rekla je nakon utrke Matea, koja je bila najbrža europska atletičarka u ovoj utrci i dodala:

„Očito sam na dobrom putu i ova utrka je to potvrdila. Već sutra odlazim na pripreme u Portugal i očekujem da ću sasvim spremna dočekati maraton u Hannoveru 26. ožujka.“

Rezultati>>>>

bottom of page